Aperol Spritz
Fra østrigsk trick til italiensk kultur
Aperol Spritz har sine rødder i det nordlige Italien og blev første gang blandet i 1800-tallet, da østrigske soldater stationeret i Veneto syntes, at de lokale vine var for stærke. De begyndte at "sprøjte" (spritz) lidt vand i dem for at gøre dem lettere. Hermed var spritz-genren opfundet. I 1919 lancerede brødrene Barbieri den orange aperitif Aperol i Padova, og det blev hurtigt en populær ingrediens i de letbitre spritz-drikke. Det var dog først i efterkrigstiden, at opskriften med prosecco, Aperol og danskvand for alvor blev populær. I dag er Aperol Spritz symbolet på italiensk aperitivo-kultur og findes på menukort i hele verden.
Til den stilfulde aperitif-elsker
For at ramme den ikoniske orange farve samt smagen af sommer og Italien bruger vi hos DinBartender det klassiske 3-2-1-forhold mellem prosecco, Aperol og danskvand. Afslutningsvis tilføjes en skive appelsin som garnish. Resultatet er en forfriskende og let bitter cocktail med en sødmefuld appelsinsmag, der gør den til det perfekte valg for både solrige sommerfester og elegante receptioner. Det er en drink, der inviterer til afslapning, samtaler og et strejf af italiensk elegance.
