Gin Basil Smash
En grøn revolution i et glas
Gin Basil Smash blev skabt i 2008 af den tyske bartender Jörg Meyer, der ville udfordre ginens klassiske selskab med en uventet makker: Basilikum. Cocktailen der er opkaldt efter familien af cocktails kaldet "Smashes" der referer til at friske urter ødelægges med en muddler. Det blev en eksplosion af friskhed – et syrligt og urtegrønt statement, der vendte op og ned på barverdens forventninger. Fra Hamburg bredte den sig lynhurtigt til cocktailbarer i hele Europa, og i dag står den som et moderne ikon af nytænkning og enkelhed.
Til den nysgerrige og modige
Hos DinBartender bygger vi vores Gin Basil Smash på Bornholm Spirits' GOAT Gin, citronsaft, hjemmelavet sukkersirup og et ordentligt bundt basilikum – ikke bare som pynt, men som hovedperson. Vi muddler bladene shaker kraftigt og serverer drinken over store isterninger med en frisk basilikumkvist på toppen. Resultatet er en grøn, duftende og helt igennem forfriskende cocktail, hvor citrus og urter spiller perfekt sammen. Når den første Gin Basil Smash er bestilt, vil duften af basilikum drage de nysgerrige gæster til baren, for at smage denne geniale cocktail.
